Sunday, May 9, 2010

Viimased kaks päeva olen logelenud niisama. Hommeikul mõtlesin, et lähen turule, kus pidi müüdama värskeid köögivilju jne, mul juba terendas silme ees, kuidas naasen ilusate paprikate, tomatite jms. Kahjuks pidin pettuma, kuna ainuke asi mille soetasin oli mango lassi, mis suutis edukalt konkureerida Elevandis pakutavaga! Ülejäänud kraam oli taaskord a'la käsitöö ja mitut laadi kiirtoit. Ma olen avastanud ennast selle nädala jooksul korduvalt mingeid vilju vaadates juurdlemas selle üle, kuidas neid tarbitakse. Ma loodan, et selleks ajaks kui siit lahkun olen jõudnud kõik ära proovida.



Pärast käisin kohalikus rannas lebotamas, sissepääs pooleks päevaks maksab ~50 krooni ja vastutasuks saab siis päikest võtta ja vees logeleda. Vahepeal teevad boonusena kunstlike laineid ka. Kuna nö avalikke randu siin pole, siis on see asutus asendamatu, täitsa mõnus oli! Õhtul otsustasin kirsi tordile panna ja läksin kohalikku open air cinemasse , mis oli väga mõnus kogemus. Kui kellelgi on plaanis tulla külastama Darwinit, siis soovitan soojalt. Nädalavahetustel on võimalik vaadata kaks filmi järjest ~200 krooni eest ja vähemasti sellel hooajal on kavas üsna head filmid. Samas ausalt üksinda oli seal tähistaeva all pisut nukker istuda, hea meelega oleks seda kogemust jaganud. Film, mida vaatasin oli ka pisut karm, kokkuvõttes oli siiski üks mõnusamaid kinokogemusi senise elu jooksul.

Täna teen veidi aega tasa ja otsustasin, et kuulan ära keskpäevatunni, olukorrast riigis, rahva oma kaitse, vaatasin ära valimiskooli osad ja lugesin uudiseid. Kuidagi imelik oli juba, igasugune info puudus.

Õhtul pakin asjad ja hommikul 6 paiku hakkan Jabiru poole liikuma. Veidi kummaline on see, et bussipeatusesse pean minema 20 minutit enne bussi plaanijärgset aega. Kuna USA's on olnud sellega väga ebameeldiv kogemus, siis parem ei hakka riskima ja hõljun sinna varem kohale. Ilmselt suurte riikide puhul tulebki eeldada, et bussid ei järgi graafikut :( Sõit ise kestab umbes 3,5 tundi ja maksab ~600 krooni. Ilmselt on siin riigis lennata odavam, kui bussiga ühest linnast teise loksuda.

No comments:

Post a Comment