Friday, January 3, 2014

Udune



Udune hommikune päikesetõus Delhi lennujaamas

Olen kohal ja enam vähem pildi silma ees selgeks saanud, kuigi mõned tunnid tagasi oli see veel umbes sama udune nagu mind hommikul lennujaamas tervitanud tõusev päike. Kulgemine siia oli võrdlemisi rahulik, kuigi lennujaamad olid pühade järgselt ülerahvastatud ning lennud enamasti kõik välja müüdud. Delhi lennul sattusin istuma ühe Eestis õppiva indu kõrvale, tuleb välja, et Indiast on ka meile jõudnud mõned välistudengid, polnud varem kokku puutunud. Kokku on tema sõnutsi indusid Eestis kusagil 200 ringis. Igal juhul oli väga põnev keskustelu. Minu koht oli lennukis täiesti viimases reas ning üllataval kombel oli seal veel vabu kohti, niiet õnnestus isegi "laiutada", kuigi magamisest midagi välja ei tulnud. Lennujaamast hotelli jõudmine kulges väga mugavalt, kuivõrd autojuht oli vastas ning Delhi tervitas mind suuure ja erekollase tõusva päikesega. Täiesti super vaatepilt oli, kuigi minu käsi oli nii palju tönts, et nautimiseks saan teile pakkuda ainult suure ja uduse ettekujutuse. :)

Peatume oma õpingute vältel Trinity Art Hotellis, mis India tingimustes on tublisti üle keskmise. Meie kursuselt on siin hotellis kokku 3 inimest, neist kaks oleme mina ja Halina, lisaks siis üks poiss Mongooliast. Üldiselt meil vedas, kuna hiljem selgus, et kokku on kursustel õppivad inimesed ära jaotatud umbes 6-7 hotelli vahel. Kõigil on oma tuba, mis on avar ja üsna puhas, kuigi avaldab teatud vananemise märke. Toas on telekas, oma WC/dush, külmkapp ja isegi konditsioneer. Ruumid ei ole väga soojad, kuivõrd siin on päeval temperatuur kusagil 15-19 kraadi vahel ning ööseks langeb oluliselt. Hommikul kell 6 lennujaama jõudes tervitas kergelt rõske ja külm õhk. Ilmad hakkavad peatselt soojenema.

Sõime pärast põgusat sisse seadmist kergelt hommikust ning täna hommikul oli esimene sissejuhatus koolis. Õpe algab esmaspäevast. Kool ise asub umbes 30 minuti taksosõidu kaugusel ning kooli poolt on korraldatud igal hommikul takso kooli ja tagasi. Uskumatu luksus! Kooli jõudes tabas meid vist mõnevõrra üllatus, kooliga seonduv on heas mõttes kirju. Klassiruum viis meid ilmselt Eesti mõistes head mitu-mitu aastat tagasi. Arvutid on asetatud ühte võrdlemisi pisikesse ruumi külg külje kõrvale ning esimese kokkupuute põhjal,mitte just kõige vingemad pillid. Katsun mingi hetk pilti teha.

Põnevamaks läks aga siis, kui kõik kaasõpilased olid klassi saabunud. Järjestan siia osad riigid, kust meie kursusel inimesi on: Egiptus, Mongoolia, Omaan, Afganistaan, Hungari, Bhutan, Namiibia, Uzbekistan, Kõrgõstan jne, kokku umbes 15 erinevast riigist inimesi. Väga põnev! Ma vaatamata oma paljudele reisidele ning eelnevatele elamustele ei ole olnud kunagi nii multikultuurses seltskonnas. Kirju kamp usu, traditsioonide ja kultuuride osas. Tutvustasime kõik lühidalt endeid ning tuli välja, et ka oma töökogemuse või tausta poolest oleme väga erinevad. Paljud isikud olid riigisektoris töötavad ametnikud, mitmed õpetajad ning sekka ka mõned disainerid. Õpe toimub E-R 9:30-1:30, niiet saame ka üsna palju oma vaba aega, ainuke tingimus on, et Delhist ei tohi lahkuda. Kuigi see ~18 miljoni inimesega linn on nii mitmekülgne, et tegevust jagub pikemaks ajaks. Räägin Indiast, kohanemisest jms pikemalt hiljem. Kuumad tervitused!


Transit Helsingi lennujaamas

No comments:

Post a Comment