Monday, January 13, 2014

Spordist

Üks kindel plaan Indiasse tulemisel oli veidi siin viibides sporti teha. Kuna karrid on ikka üks raju toit, seda mitmes mõttes, siis oleks vaja lisaks veidi liikuda ka. Plaani täide viimine osutus esialgsest mõttest oluliselt keerulisemaks. Kuna Indias, eriti suurlinnades nagu Delhi, Mumbai jne on meeletu pollution, siis õue jooksma ja meeldivalt sportlikult aega viitma eriti miski ei kutsu. Isegi ringi kõndides on raske olla, õhk on hal ja paks. Viimastel päevadel on ka korralik sudu, niiet ka taevas on üleni hall. Iga päeva lõpus nuuskad ikka korralikku halli lõõridest välja ja see on ainult see osa, mis välja tuleb, suur osa läheb sisse ja jääb ka sinna.

Seega tuli leida mingi lahendus, mis toimuks katuse all. Info leidmine aga erinevate võimaluste kohta oli vaevaline. Seda mitmel põhjusel. Esiteks ei ole internetist leitavad enamus väikeärid ja ettevõtted. Teisalt on vahemaad väga pikad, mis seab üheks kriteeriumiks, et koht peaks asuma võimalikult elukoha lähedal. Ning kolmandaks on ka elukoha lähedal lihtsalt ringi brausides keeruline märgata seda, mis on oluline. Kuna ühest küljest on infot jube palju ja teisest küljest on see nii presenteeritud, et sa ei pruugi seda hoomata või siis puuduvad vastavad viited üldse ning inimesed lihtsalt teavad, et seal kohad saab teha neid asju.

Igal juhul, kui nüüd lühidalt kokku võtta, siis avastaime kusagil 1,5 km raadiuses kaks sporidkompleksi. Üks neist on üüüber fancy Fitness First, maailmakuulus kett, mis ka siin on esindatud. Käisime, et paluda sealt 3 kuu jaoks pakkumist. 1 kuu tasu kohalikule inimesele, kes teeb aastaks lepingu on 5500 ruupiat, mis on umbes 65 eurot, ehk siis hinnaklass samasse suurusjärku, kui Eestis. Oleksin ilmselt sellise hinnaga seda kohta isegi kaalunud. Kõik seadmed olid olemas ja esindatud olid väga trimmis rikkad ja ilusad kohalikud inimesed. Meile aga tehti pakkumine, mis oli 3ks kuuks 33 500 euurpiat, mis on siis umbes 396 eurot, mis on ülemõistuse kallis, arvestades elukallidust jms. Isegi Eestis oleks see ülemõistuse kallis.

Olime varasemalt pilgu peale heitnud ka Saket Sports Clubile, mis on veidi aega näinud aga ütlemata suur spordikompleks. Seal saab harrastada tennist, squashi, korvpalli, tantsutrenne jne. Klubil on oma liikmelisus, mis on aastaks kohalikele 1500 ja välismaalastele 3000 ruupiat, lisaks sellele siis tuleb tasuda trennis, milles iga kuu osaleda soovid, näiteks jõusaal on 1150 ruupiat jne. Olime juba valmis sinna liikmelisuse tegema, et siis iga kuu endale jooga klass lisaks osta. Läksime rõõmsalt kohale, kui infoletis vaadanud tädi meile arusaamatult otsa vaatas ja küsis, et miks teile liikmelisus, võite just lihtsalt casual liikmena joogaklassi võtta, mille maksumus on 500 ruupiat kuus (!) (~6 eurot), meil ilmselt vajus suu ammuli aga no mitu korda ei pidanud seda meile ütlema, niiet nüüd olemegi rõõmsalt joogaklassis ja venitame oma keha ja vaimu välja koos kohalike naistega.

See on nagu väikest viisi kohalik sotsiaalklubi.. Naised, kes käivad on enam samad koguaeg ja enne algust, vahepeal ning pärast käib korralik vadistamine. Tõeliselt tore õhkkond. Esimesel korral vist tekitasime veidi elevust aga nüüd on kõik juba ära harjunud. Võtavad osa sellest, kuidas me hakkama saame ja kui vaja lisaks juhendada, siis juhendavad. Trenn ise on vägagi teisiti üles ehitatud, kui Eestis erinevad joogad ning meditatsioonil on käsikäes üsna akrobaatiliste harjutustega oluline roll. Ma mõneti olen üllatunud, kui kiiresi ja hõlpsalt siia sisse elamine läinud on. Tunnen end super hästi, kui väike külmetus välja jätta. Siin tõesti on külm. 

2 comments:

  1. Tahaks ka teiega joogasse seal tulla:)

    ReplyDelete
  2. Sinu piirkonnast jääb see omajagu kaugele, ehk on mingi koht lähemal. Muidugi, kui edasi-tagasi sõitmine liiga tülikas pole, siis kindlasti liitu :) Ma enne pean terveks saama, hetkel paus.

    ReplyDelete