Friday, July 20, 2012

Unistamisest


Igatsen!

Raske on selle postitusega kuskilt otsast pihta hakata. Ma arvan, et ma olin umbes 13, kui ma hakkasin unistama Aasiasse seljakotiga reisimisest ja kohe veidi pikemalt. Perega lühiajaline reis Indiasse andis vunki juurde. No ja edasi oli vaja välja raalida, kuidas asi teoks võiks saada. Kuigi kõik see kokku on rohkem aega võtnud, kui ma eales oleks osanud ette arvata, oleme jõudnud peaaegu nii kaugele, et see unistus on muutunud peaaegu käegakatsutavaks. Minu algsest plaanist reisida maksimaalselt aasta on sujuvalt saanud 2,5 aastat ning sinna sisse on mahtunud lugematu arv töö, eraelulisi, kultuurilisi, gastronoomilisi jms kogemusi, mida on keeruline sõnadesse panna. Lühidalt kokku võttes olen väga õnnelik, et see samm sai tehtud ja hetkel nii põnevil, et rahus tooli peal istuda on keeruline. 

Meie trajektoor näeb välja umbes selline:

- Lahkume Uus-Meremaalt läbi Malaisia Filipiinidele
- Filipiinidelt suundume Sri Lankale, kus kohtun kahe väga lähedase sõbraga
- Sri Lankalt kiire põige Indiasse
- Indiast liigume Nepaali
- Nepaalist lendame Taisse
- Läbi Tai liigume Laosesse
- Laosest Kambodžasse
- Kambodžast Vietnami
- Vietnamist ilmselt rongiga läbi Hiina Hong Kongi
- Hong Kong / Macau
- Hong Kongist lendame läbi Venemaa koju
- Maanudme kõikide plaanide kohaselt 18. detsembril Estonian Air Tallinn - Moskva lennuga 22:30 Tallinna Lennart Meri lennujaamas.

Ma ei ole väga kindel, kui palju me vahepeal endast märku anname, kuna interneti ja muud kommunikatsiooniühendused võivad olla lünklikud, et mitte öelda olematud. Hoiame teid kursis läbi blogide nii palju kui võimalik. Mailidele üritan ka vastata. Facebook / telefon / skype selleks ajaks surnud vahendid. 

Meie köögis on alati SOE!

Reisi planeerides katsusime ette osta lennupiletid, kaardistada viisa olukorra riigiti, broneerida ainult öömajad suuremates linnades, lugesime läbi mõne riigi Lonely Planet'id, natukene tripadvisor'it ja trip.ee'd ja muu kujuneb jooksvalt. Trajektoor sai ehitatud ümber Sri Lanka, kuna sellesse on kaasatud ka teiste inimeste plaanid, rääkimata (Eesti) jõuludest mis seavad meie reisile lõpp kuupäeva. Pühendame pikemad ajalõigud Sri Lankale, Nepaalile, Laosele ja Vietnamile. Kui kellelgi on meie sihtkpunktide kohta häid nõuandeid / soovitusi, siis palun saatke teele :)


Ma loodan, et eelarvega just väga puusse pole pannud ja varem koju lendama ei pea :) 
Hoidke meile pöialt, et unistused teoks saaks, seejärel tekib ruumi uutele ja värsketele.

PS Lauril on käsil väike paralleelprojekt "Ei juuksuritele 2012", praegu viskab tukka juba päris suure kaarega. 

PPS aitäh kõigile, kes on plaani toetavad ja mõttes kaasa elavad!

1 comment:

  1. oh, see on kõik nii põnev-nii põnev! Kui sa väikesed orienteeruvad kuupäevad ka veel avaldaks, kus te umbes millal plaanite olla, elaks veelgi rohkem kaasa :)

    Aga õnneks on Jõulud juba varsti (kuigi hetkel esimesi päevi suve nautides ja selles 30-kraadises kuumuses tundub detsember kuidagi tahumatult kaugel). Peagi kohtume :)

    ReplyDelete