Monday, July 9, 2012

Phuuuh!

Phuuuuuh - vot täpselt selline kergendus oli, kui kuller hetk tagasi meie passid koos esimeste viisadega tagasi tõi (no siinkohal on tegemist küll väikese liialdusega, kuivõrd Austraalia, Uus-Meremaa ja Sri Lanka viisad on varasemalt käes, kuid nende puhul käib kõik elektroonselt). Kusjuures Sri Lanka viis oma e-viisa sisse alles hiljuti, maksab turismi eesmärgil sisenemine kõigest 20 dollarit ning taotluse täitmine võttis aega umbes 5 minutit ja valmis ta oligi. Viisat saab taotlema hakata vähem kui 90 päeva enne reisi algust, kinnitus tuli e-posti mõne minuti jooksul pärast taotluse lõpetamist. Väga mugav! Loodetavasti on sisenemine sama mugav. Pärast Uus-Meremaale sisenemist lubasin endale käsi südamel, et mingit sööki enam kaasa ei vea, va pudel Vana Tallinna ja 80% viina. Välistamaks kõikvõimalikud trahvid ja muu jura. Üldse plaanime minna 1 käsipagasiga ja 1 seljakotiga ehk siis viia pagas miinimumini. Raporteerin siis, kui pakkimiseks läheb. 

Taotlesin meile India viisat umbes 10 päeva tagasi, lisades kõik olemasolevad dokumendid. Täites ankeedi korrektselt ära lisades oma usuluse kuuluvuse, isa nime, ära tutntavad tunnused näos ja kõik mis veel. Probleem tekkis aga sellega, et kuna liigume lennates Sri Lankast Indasse ja edasi rongiga Nepaali, siis polnud kohalik esindus veendunud, et me ikka päriselt plaanime Indiast lahkuda. Kahjuks Indian Railways ei võimalda netis ennast registreerida ilma kohaliku telefoni numbrita. Ilmselt üritatakse seeläbi saada turistidelt suuremat tasu vahendades pileteid läbi turismibüroode. Igal juhul pärast mitut telefonikõnet ja asjade selgitamist pidime kirjutama deklaratsiooni, kus vandusime, et kuna pileteid võimalik osta pole, siis lahkume riigist plaanipäraselt läbi Nepaali. Õnnestus! 

Väga hea meel selle üle, pole just kõige kindlam tunne, kui passid kusagil posti avarustes seiklemas on :) Nüüd on jäänud veel umbes 7 erineva viisa taotlemine piirilt ja teekonna kestel, kuna midagi muud ette hetkel teha ära ei saa. Loodetavasti õnnestub selleks ajaks ka kõik piletid hankida, et protsess valutumalt käiks. Kirjutan ilmselt nelja kuuse reisi planeerimisest ka pikemalt, hetkel oli vaja lihtsalt kergendus välja lasta. Lahkume NZ täpselt 1 kuu ja 3 päeva pärast. 

1 comment:

  1. I read your article I enjoy the reading. This is truly a great read for me. Your written skill is so good.I appreciate to this one.
    Best place to visit in Namgyal Monastery

    ReplyDelete