Thursday, March 24, 2011

Õnnelikult laevas

Laeval tagasi olla on ühteaegu väga imelik ja teisalt hirmus tore. Mul ilmselt ikka süda tunneb rõõmu merel oleku üle. Hetkeseisuga polegi selge kauaks meil selleks korraks siin tööd on. Võimalik, et vahepeal saan mõneks kuuks nö puhkusele tagasi Melbourne.

Enne kui ära tulin korraldasime Erkki ja Avega väikese grillimise. Kuna Erkki soovis valmistada saslõkki, siis mõeldud tehtud. Ainult, et kogu korraldamine osutus mõnevõrra keerulisemaks kui oli plaanitud. Nimelt ei ole temps mitte lihtne leida tavalist ufo grilli, kuna kauplused on täis erinevaid gaasi, elektri jms üüüber ägedaid grille. Lõpuks siiski leidsime, ka söe saime, kuid ei toimi ka süsi siin nagu Eestis. Süsi on tihkelt kokku pressitud ning selle korralikuks käima tõmbamiseks kulus ära suur kogus väärt 80% Erkki viina, Lauri kopsumahtu, kannatust ning tahtejõudu. Lõpuks aga õnnestus korralik grillipidu vägevalt.

Kui keegi veel plaanib liha sisse marineerida, siis tasub meie kogemuse põhjal arvestada, et siinne äädikas ei ole samaväärne Eesti omaga. Et korralikku krehvtisust saada läheb ilmselt vaja umbes 2 pudelit. Sõltub muidugi liha kogusest :)

Igal juhul jagasin täna laevas õhtusöögi ajal meie saslõki elamusi, kuna sellisel kujul siin suurt liha grillimist ei tehta. Austraallaste BBQ kujutab endast tavaliselt maistsetamata ja marineerimata steikide ning erinevate vorstikeste grillimist. Kuid minu üllatuseks jagas üks töökaaslastest õite huvitavat retsepti, mida nemad koguaeg kasutama pidid. Nimelt pidi olema ääretult maitsev känguruliha, kuid nad lasevad sellel eelnevalt olla vähemasti 5h coca cola sees. Ehk siis võtad känguru liha ribad, valad üle cocaga ja mõne tunni mõõdudes ongi grillimisvalmis materjal olemas. Minus tärkas huvi, tuleb kunagi ära proovida.

Piltidega on nüüd selline lugu, et neid lähitulevikus ei tule ning lisan tagantjärele. Mul lihstalt jäi kaabel Melbourne. Igasugused muud vajalikud asjad seejuures aga no mis sa ikka teed. Üllatusõhtusöögilt, mille kaks väga kallist inimest minu lahkumise puhul meile tegid veidi tipsusena ei tulnud lihstalt kõik asjad meelde.

Minu edasine graafik on selline, et kusagil 10-12 päevaks kaon ära merele, et siis jälle mõned päevad levis olla. Seega peatse kuulmiseni umbes 2 nädala pärast.

No comments:

Post a Comment