Wednesday, April 18, 2012

Melbourne


Austraalias olen läbivalt pidanud Melbourne oma kodulinnaks, siin on hea olla ja vaatamata ilmale, mis on siin sama tujukas, kui Eestis, tunnen end siin üsna hästi. Varsti on aeg jätta oma siinse koduga hüvasti, mõtlesin, et panen kirja mõned kohad, mida siia sattudes tasuks külastada. Niiet siin on minu hüvastijätu vol 1, pühendusega Melbournele. Kui Melbourne külastada ei plaani, siis võib antud postituse ka mõnuga vahele jätta. :)

Alustada tasuks CBD piirkonnaga ehk siis Central Business District, millega tutvumiseks on abiks kondimootor või siis kui jalad enam ei kanna aitab ka tramm nr 35. Antud liin on mõeldud turistidele, et neile kesklinnas liiklemine lihtsaks ja mugavaks muuta. Trammis on olemas infolehed ning igas peatuses tutvustatakse olulisemaid vaatamisväärsusi. 

Melbourne Tourist Info - asub linna olulisemas kohtumispaigas ning transpordisõlmes ehk Federation Square'l (kindlasti koht, kus tasub korraks aeg maha võtta, maha istuda ja inimesi vaadata). Lisaks sellele on Fed Sq koht, kus peaaegu koguaeg midagi toimub. 

Kohe Federation Sq vastas asub Flinders St Station, üks kahest suurimast rongijaamast. Sealt saab infot kohaliku transpordi, piletite ja hindade kohta. Huvitav fakt antud hoone kohta on, et kui seda ehitama hakati, siis tehti seda raudteetööliste projekti järgi. 

Melbourne ei ole küll parim koht, kus tutvuda Aborigeenide või nende loodud kunstiga, kuid kui minna Fed Sq treppidest alla Yarra jõe poole on loodud väikene teemapark väljapaneku ja väikese tutvustusega. Ühtlasi on Yarra jõe ümbrus kant, mille kaldal tasuks kindlasti teha jalutuskäik. 

Melbourne kaks suuremat ja esinduslikumat kaubamaja Myer ja David Jones asuvad Bourke Streetil. Võrreldavad ilmselt Eestis Stockmanniga. David Jonesi kaubamaja toidumaailmast leiab kvaliteetset ja veidi kallimat toidukraami, samuti üsna head take away toitu. 

Kui sukelduda CBD'sse, siis kindlasti tasub kiigata väikestesse (umb)tänavatesse, mis tihtipeale peidavad endas toredaid väikesi poekesi või kohvikuid. Lisaks sellele on CBD's küllaltki laialdane tänavakunsti näitus, mis täieneb ja muutub pidevalt. Osad graffitid on linna poolt tellitud ning mitmed tööd on peidetud turundusprojektid. On, mida vaadata. 

Kui otsida häid gulinaarseid elamusi, siis tasub esmalt sukelduda Flinders Lane'le, kus asub mitmeid erinevaid ja põnevaid söögikohti. 

Kesklinnas toidu ostmiseks ja melu nautimiseks on parim koht Queen Wictoria Market, kus toimuvad suvehooajal ka ööturud. Tihtipeale kahjuks hullult ülerahvastatud. 

Collins St on suurim ja esinduslikeim poodlemistänav. Kui mööda Collinsi tänavat ülesmäge liikuda, siis jõuab Viktooria osariigi Parlamendi Hooneni, mida on võimalik ka tavakülastajal väisata. 

Tasub kiigata ka lehele http://www.visitmelbourne.com/ , kust leiab viiteid toimuvate ürituste kohta ning infot, kuhu minna, mida teha. 

No comments:

Post a Comment