Sunday, February 6, 2011

Pangandusest

Kui tulete Austraaliasse pikemaks ajaks siis igasuguse paberimajandusega tuleb varuda n2rve, aega ja kannatust. M6ned vahem2rkused:

1 kui soovid teha rahvusvahelisi kandeid, eriti m6nest teisest riigist va Austraalias, siis kindlasti kylasta enne lahkumist pangakontorit. Viimane kord, kui erakorraliselt Eestisse tulin, siis ei saanudki kandeid teha, kuna polnud vastavat teenust varasemalt avanud. No ega ma ausalt 8eldes ei tulnud selle peale, et seda teha ka. M6ningates pankades avatakse antud teenus 'turvalisuse' huvides ainult ajutiselt ehk siis pead eelnevalt pangale teada andma, kaua sa selles riigis viibida kavatsed, kust rahvusvahelisi kandeid teha soovid.

2 pangast kandeid tehes tuleb sms kood, seega peab olema ka mobiilipakett rahvusvaheline, et saaksid teises riigis oma s6numeid k2tte saada.

3 kui teha esmakordselt ylekannet samas pangast oleva inimese kontolt teisele samas pangas olevale kontole, siis l2heb selle yle tulemiseks aega v2hemalt 24h kui mitte 48h.

4 uue pangakaardi tegemine v6tab aega 2 n2dalat, kohale saadetakse postiga, pin kood tuleb m6ni p2ev hiljem.

V6imalik, et antud postitus hilisemas tulevikus t2ieneb.

Hingan nyyd sygavalt sisse ja l2hen taaskord panka.

1 comment:

  1. Ylekandeid saab teha ka kontrollküsimustega ja siis pole sms saamist vaja. Selleks et sms teenus poleks aktiveeritud, pead esimesel korral netipanka logides kindlasti sellele toredale teenusele ei panema. Seda sa enam imho muuta ei saa.

    MIS aga parim on, pangast saad tellida omale tokeni (vist oli selline name tal), mis annab sulle nr kui jullal nupule vajutad ja selle siis sisestadgi igakord kui kysib.
    Mina tellisin farmi (btw saadetakse tasuta), kuna meil seal levi pold ja eestis aga kohustused...
    BTW! Olen kindel et rääkisin sellest sulle ka, sest sellega oli hull draama :))
    Aga samas siin ongi nii, et kui teema endal aktuaalne pole, siis ega ei jää meelde ka kõik, mida keegi räägib :p

    pikka närvi ja kannatust! See et asjaajamine on siin kiviajast oli juba ette teada :))

    ReplyDelete