Sunday, January 23, 2011

Confest



Parem hilja kui mittekunagi. Aastavahetuse veetsime tänu Katrinile, kes meid otsapidi sellele üritusele vedas Confestil vabatahtlikena. Ma väga pikalt ajalool ja sissejuhatusel ei peatu, kellel suuremat huvi pakub, siis Wikipedia aitab alati http://en.wikipedia.org/wiki/Confest . Ma ei oska seda kutsuda muuks, kui suureks iseorganiseeruvaks vabameelseks hipifestivaliks, ilmselt on see esimene omalaadsete seas, mida elu jooksul külastatud. Seltskond, kes seal nädala jooksul viibib on ääretult kirju kontorirottidest kuni nudistideni. Riided on kogu festivali jooksul vaba valik, seega võivad kõik seal olla just nii nagu neile meeldib või mugav tundub.


Meie roll vabatahtlikena oli üsna lihtne, tegeleda mõni tund päeva jooksul infotelgis inimeste nõustamisega ja vahetevahel jooksvaid ülesandeid täita. Ülejäänud aja võtsime vabalt, külastasime erinevaid töötubasid ja chillisime. Töötubasid kokku on ~800 ning käsitlevad teemasid joogast kuni moeni. Igal külastajal on võimalus spontaanselt oma töötuba teha ning seetõttu valitseb kogu üritusel mõnus kulgemine. Osad ettevõtmised on nii spontaansed, et lihtsalt juhtuvad.
´


Ma ausalt öeldes ei mäleta, millal ma viimati telgis elasin, üle pika aja igal juhul ostsime endale telgi ning tegime sissejuhatuse Tasmaaniasse minekuks. Igal õhtul umbes 8 paiku muutus olukord nii hulluks, et ainuke mõistlik koht, kuhu sääskede eest peitu pugeda oli telk. Laur muidugi oli supermees ja 'unustas' paar korda sääsetõrje vahendit peale panna, tulemuseks oli kärnkonna taoline nahk hullu lööbega, mis vaatamata ravile püsis pea 2 nädalat. Tasub ettevaatlik olla, üledoos võib üsma halvasti lõppeda. Kratsimise vastu müüakse siin Clamine http://en.wikipedia.org/wiki/Calamine , mis tõepoolest aitab. Tasub ilmselt kunagi paar purki ka Eestisse tassida.



<
Üritus päris ilma probleemideta ei laabunud, ilmselt andsid saabuvad üleujutused juba siis märku. Jõesäng, kus üritust peeti ajas pidevalt üle ning tõusis ööpäeva jooksul jõudsalt. Poisid ehitasid pea iga päev uusi tamme, et pealetungi veidi edasi lükata. Lisaks läks suure kuumuse tõttu (päeval küündis temperatuur 46 kraadini) liikvele ka väikene tulekahju, mis küll õnneks suudeti kohe kontrolli alla saada. Sellises kuumas võib väikesest sädemest tekkida paksu pahandust, seda enam, et kohati oli tuul üsna raevukas.

Lisaks kõigele muule sai mõnuleda mudavannis, käia saunas, teha kehamaalinguid jnejnejne. Saun on Austraalias mõnus luksus. Aastavahetus tuli meil sel aastal jões tähistaeva all mõnuledes.

Kuna mul enam fotoaparaati pole, siis kõik pildid pärinevad Lauri kaamerast.

No comments:

Post a Comment