Wednesday, June 2, 2010

AFK

Enne, kui laevale minek on, katsun veel mõned read kirja panna. Hetkeseisuga oleme merel jutti sisuliselt 4 kuud (eeldades, et kõik läheb hästi). Vahepeal ilmselt (sõltuvalt graafikust, mis võib muutuda) oleme maal 1-3 päeva. Mingeid plaane on soovitatud mitte teha, kuna kunagi pole kindel, millal me maale jõuame. Pardal on kokku 38 väga erinevat inimest, neist ainult 9 on naised. Laev ise on minu meelest üsna pisikene (35,4m), lisan siinkohal ühe üsna kesise foto oma 'kodust' järgmisteks nädalateks. Samas tõele au andes puuduvad ka varasemad kogemused :)



Tööpäevad hakkavad olema 5:30-18:30 sh siis pausid ja söök. Laevale on lubatud kaasa võtta 1 kast õlut, mis on keskmise kangusega või lahja, muud alkoholid on keelatud. Alkohol peab olema kuni 4% kange, no minu jäärapäisus on muidugi arulage, kuna ma lihtsalt PIDIN ostma õlle nimega Pure Blonde, kahjuks Pure Blonde Naked ei saanud osta, kuna see oli müügis ainult klaaspudelis. Seega pidin luba küsima, kas ikka saan oma auväärsed õlled alles hoida - luba olemas :)



Töö hakkab seisnema pärlikarpide puhastamises ja töötlemises, täpsem info esialgu puudub. Siiamaani oleme nö elanud sisse ja laeva koristanud. Täna on siis veel viimane võimalus minna linna ja nautida head toitu ning klaasi veini. 
Ainuke asi, mida ma loodan on, et toit on laeval hea. Kokk on kõige õblukesem meeskonna liige üldse... :D Toitumisharjumused siin üldiselt on väga paljuski kiiretoidule orienteeritud, mis on üsna masendav. Näiteks paar õhtut tagasi, pakuti mulle esmakordselt krõpsusaia, mis sisuliselt kujutab endast seda, et kahe röstsaia viilu vahele on pandud hunnik krõpse. Ausalt, mina kuulsin sellist asja esimest korda! Burgereid valmistavad peediga ja kõikvõimalikke võileibu jms junki müüakse igal teisel sammul. Võib olla ma näen seda, kuna esimesed 2 nädalat möödus puhtalt erinevaid võileibu jne kokku keerates. Lisaks neil on siin mõned marunaljakad tooted. Näiteks Ginger Beer, mis maitseb nagu limonaad ja on alkoholivaba. Väga populaarne on siinsete inimeste hulgas ka Iced Koffee, mis minule meenutab vanaema keedetud külma viljakohvi koos ohtra piimaga. Ausalt alguses ei saanud selle toote võlust aru, kuid praegu hea kohvi puudumisel joon vahel küll naudin täiega :)

Kui veel peatuda Austraalia iseäraustel, siis nad ei loputa nõusid pärast pesemist. Seega pannaks kõik vahused nõud lihtsalt restile. Alguses mõtlesin, et lihtsalt üks veider inimene, kuid pigem on see harjumuspärane.

Veel enne Darwinist lahkumist rentisime üheks päevaks auto ning trippisime lähedal asuavasse Litchfieldi rahvusparki. Kuna Sam sai järgmisel päeval 25, siis sain mina sõita, kuna siinsed rendifirmad ei rendi alla 25 aastastele 4x4 autosid. Hah, ausalt vasakpoolses liikluses hakkama saada pole just keeruline aga ära harjuda sellega, et käike tuleb vahetada vasaku käega ning peeglid ja kõik muu on vales suunas võtab veits aega. Igal juhul fun!

Ah ma parem lõpetan oma romaani ära. Kallistan kõvasti ja annan endast taaskord märku, kui jalg uuesti maad puudutab.

PS juhul, kui on mingil põhjusel mind vaja hädasti kätte saada, siis emal on nr mille läbi on mind võimalik tabada. Kohtumisteni :)

2 comments:

  1. jeesus, 4 kuud ja üks kast õlut :S
    soovitan maksa läbi torgata vm, et kauem sees püsiks.

    ja võta siis paar sidrunit kindlasti kaasa skorbuudi ennetamiseks.

    ReplyDelete
  2. kusagil juuli keskel lähme uuesti maale, siis saab laadida õllet. ausalt merel kruiisides, kerget päikeseloojangut võrkkiigest nautides on õllesooned kerged tulema. elu on ilus! :)

    ReplyDelete