Saturday, September 15, 2012

(Raud)teel

Meie r2nnakud on praeguseks hetkeks jutti kestnud veidi yle 2,5 p2eva. Reede varahommikul pakkisime asjad ning j2tsime hyvasti Mikuga. Selleks ajaks, kui mul m6ttesse tuli, et uni v6iks ka hea olla, oli kell nii palju, et magama ma ei j6udnudki. Kirjutan Sri Lankast v6imalusel mingi hetk ka pikeamalt, kuid l;yhidalt kokku v6ttes oli Sri Lanka v6imas. Tundsin end selles riigis v2ga h2sti.

Kandyst Colombosse j6udmiseks ootas meid ees umbes 3,5 h rongis6itu, mis l6ppkokkuv6ttes kujunes ysna meeleolukaks. Rongil oli selline vibe sees, et vahepeal tekkis tunne, et vagunid teevad 8hus kaheksaid. Vunk oli v2gev ja vaated maalilised. Kui kellelgi peaks kunagi v6imalusi olema, siis soovitan soojalt. Kupeed olid puhad ja mugavad. Otsustasime priisata ning reisisime II klassis. 

Seiklused rongijaamast lennujaamas m88dusid minu jaoks parajas vines. Selleks ajaks hakkas v2simus v6imust v6tmad ning emotsioonid olid laes. Enne lennule suundumist istusime kolmekesi nagu tummad leilis ning j2tsime m6tteis hyvasti ja l6puks nagu kord ja kohus kiskusin mina pisaraid. Mul on kogu Sri Lanka vahepeatusega soeses v2ga erinevad tunded. NII hea oli s6pru n2ha, r22kida eesti keeles, teha lolli nalja ja lihtsalt olla. Vahest isegi liialt kohustuste vabalt. 

Igal juhul ootas meid India. Maandusime Chennais, kust pidime suhteliselt kiiresti liikuma Chennai Centrali rongijaama. Kuna sularahaautiomaatidest enamasti v2ikeseid kupyyre ei v2ljastata, siis v2ikseim rahat2ht, millega yritasin 12 ruupia suurust piletit lunastada oli 500ne. Selle peale pidi piletikassa onu peaaegu, et vihast l2bi klaasi purskuma ja piltit l6ppkokkuv6ttes me ei saanudki. Yhel h2rral hakkas meist ilmselt kahju niung ulatas vajalikud rahat2hed. T6eliselt kena temast. 

Kergelt koomiline oli ka hetk, kui pidime rongile astuma ja avastasime, et seisame naiste vaguni ees ning Laur sinna siseneda ei saa. Seega hargnesime ja lubasime yksteisele m2rku anda, kui aeg rongist maha astuda. Nii me siis Chennai Centralisse j6udes hyydsime yksteise nime l2bi inimmassi, mida ekslikult v6iks kaugelt vaadates ka m2gij6eks pidada.

22.50 astusime rongile, et s6ita l2bi India Mumbaisse. Kogu rongis6it kestis kokku 18 tundi ja oli v6rdlemisi meeleolukas. Pean tunnistama, et kuigi 88bime k6ige odavamas sleeperis on k6ik vinks vonks ja yllatavalt mugav. Inimesed on s6bralikud, rongi 88tsumine uinutab h2sti ning erinevad vyrtsid 6hus muudavad meele heaks. Kohvi, teed, syya ja k6ike muud mida hing ihaldab saab praktiliselt igal ajal osta, myyjad sebivad vajaliku kraamiga yhest vagunist teise. Siinkohal v6iks 2ra m2krida ka, et toit on v2ga maitsev ning soodne, umbes 1 dollari eest saab k6hu t2is. Hetkel sirutame jalgu Mumbais ja kohe varsti astume uuesti rongile, et j6uda Udaipurisse, kus teeme pikema vahepeatuse. 

M6ned asjad, mis kindlasti tasuks India 88rongi kaasa v6tta:

- magamiseks 6huke tekk, magamiskott, lina vms
- meelelahutust (raamat, paber, pliiats, kaardid...)
- tualettpaber 
- seep
- jalan6ud, millega saab l2bida v2iksemat oja, peaasjalikult tualeti kasutamiseks
- avatud meelt kultuuurierinevuste ammutamiseks

Kohtumiseni,
India lainelt

No comments:

Post a Comment