Friday, April 1, 2011

Ilmast

Kõikide rahvaste lemmik teema ilm, kütab alati kirgi. Mõtlesin, et teen siis selle auks ühe postituse ka. Kuigi enamasti ilmselt tundub, et Austraalia ilm on üks suur päikene siis tegelikkuses vahetuvad ka siin aastaajad ning sellega seoses ka hooajad. Enne, kui Austraalia erinevatesse piirkondadesse reisima hakata, tasuks selline pisiasi välja uurida. Näiteks kui põhja Austraalia aladel hakkab talve saabudes (ehk siis praegu) kuiv hooaeg ning on puhkamiseks mõnusaim aeg, siis lõunas on kõva tuul, vihmaood jne. Puhkamiseks praegusel hetkel näiteks Melbourne ei valiks. Kuigi Melbourne on asukoha tõttu on üldse väga heitliku ilmaga koht. Märjal hooajal reisides tuleb arvestada lakkamatu vihmaga, tihtipeale suurtest üleujutustest tingitud ära lõigatud teedega jne.

Hetkel istume tsükloni ootuses Broomes. Ilmselt oleme siin veel lõksus vähemalt järgmise reedeni ehk siis nädalakese. Praeguste prognooside kohaselt peaks 2 kategooria tsüklon Broome tabama esmaspäeval. 2 kategooria tsüklon ei ole teab mis tõsine, tuul peaks tõusma kuni 180 km/h ning otsest ohtu inimestele pole. Ka kategooria 3 puhul peaks olema kõik veel enam vähem okei. Siiski soovitati igaks juhuks esmaspäevaks endale sobilik toiduvaru ära osta, kuna suure tõenäosusega ei tasu jalga uksest välja tõsta. Ühtlasi võivad tekkida ka pikemad elektrikatkestused jms ettenägematu. Kusjuures linna peal on mitmes kohas viidad üleval evakuatsiooni keskuse poole, tsüklonid ei ole siin kandis märjal hooajal kuigi ebatavalised.
Seega on mul lootust oma esimese tsükloni kogemuse osas.
Niiet elame ja näeme.

Kõikidele aprilli sünnipäevalastele, palju õnne! Mul suhteliselt viletsa ja hektilise ühenduse tõttu ei õnnestu ilmselt kõigile õigel momendil soovida. Vabandan siiralt.

No comments:

Post a Comment