Wednesday, August 15, 2012

NZ -> Filipiinid

Meie teekond Uus-Meremaalt Filipiinidele kestis jätkusuutlikult üle 40 tunni, sisaldas endas 3 lendu, rongi, busse ja taksot. Lahkudes Uus-Meremaalt oli võrdlemisi kerge tunne, Kohale jõudes olime suhteliselt tuutud. Kui kedagi peaks huvitavama, siis tervis pidas valuvaigistite ja ravimitega vastu. Edaspidi loodan, et nohu ja valutavate kõrvadega lendama ei pea. Tänaseks oleme veidi toibunud ja Manila kergelt hektilisse ellu sisse sulanud. Kontrastid kergelt uimase Uus-Meremaa heaoluühiskonna ja maailma ühe suurima elanikkonnaga linna vahel on tuntavad. Hetk läks aega, et oma kopsud ümber harjutada sisse hingatava õhu osas. 

Ma armastan kulgemist turismi kõrghooajast väljaspool. Ilm on enamasti mängulisem ja põnevam, rändavaid rahvamasse vähem ning kohalikud palju avatumad. Kuigi Manila oli veel mõned päevad enne meie saabumist tugevalt vee all, siis hetkeks on suurem osa kesklinnast taastunud. Linna sisse sõites olid küll mitmed äärealad endiselt tugevalt vee all. Ma tõttöelda ei kujuta ette, kuhu kõik kodutud ja tänaval vähesest papist jms kokku meisterdatud hüttides elavad inimesed varjule lähevad sellises olukorras... Pisut naiivne minust, kuivõrd moonsuuni ajal raputavad suuremad vihmasajud tugevate tuulepuhangutega siinseid piirkondi igal aastal. Ilmselt oleks sama jabur küsida eestlaselt, kuidas ta 
-30'ga toime tuleb. No ja vahel ei tulegi, kehvade asjaolude kokkulangevusel külmuvad ka Eestis inimesed surnuks. 

Homme pakime oma asjad ja lähme mõneks ajaks Palawani piirkonda. Kuna meil mingeid plaane seal veedetava aja osas pole, siis ei võta vaevaks ka vahepeal internetti end sisse logida. Uued teated eeldatavasti Sri Lankast. 

Sain hetk tagasi kerge kultuurišoki. Õhtusel tipptunnil näidati telekast kukepoksi, mis siinmail on legaalne (veidi lisainfot http://en.wikipedia.org/wiki/Cockfight). Mõistan täiesti, et tegemist väga pikaajaliste traditsiooni ja pärandiga spordialaga, telekast vaadates tundus see minu jaoks kuidagi kontekstist välja rebituna, et mitte öelda jõhkrana. Mixed feelings. 

No comments:

Post a Comment