Thursday, March 10, 2011

Great Ocean Road


Eelmisel nädalavahetusel otsustasime Ave ja Erkkiga minna Great Ocean Roadile tuuritama. Tegemist on, korraliku uhamisega, ühe päevase reisuga aga kui veidi ringi jalutada ja rahulikult kulgeda, tasuks varuda kaks päeva. Rentisime selle tarbeks auto ja pakkisime end laupäeva hommikul teele.


Seejures tasub märkida, et kui Austraalias autot rentida, siis hinnad jäävad keskmiselt vahemikku 100 dollarit päev ning sellele lisandub kindlustus. Loomulikult on palju kinni selles, mis hooajal ja kellelt ning kust autot rentida, võib juhtuda, et saab ka oluliselt odavamalt. Enne rentimist tuleks uurida, kas on mingisuguseid piiranguid läbitavate kilomeetrite osas. Osades osariikides on näiteks lubatud päeva jooksul läbida 300 km ja iga ületatud km on lisatasu eest. Kui plaanida reisi remote area'tesse, siis tasub eelnevalt uurida, millises seisus on läbitavad teed. Mõnda kohta ei ole võimalik läbida ilma 4x4'ta, mille rendihind on omajagu krõbedam.
Kui plaanis on väiksemad või suuremad roadtripid Austraalias, siis soovitan soojalt enne teele asumist mõnes suuremas linnas vajalik kraam ette ära varuda.Remote area'des on tihtipeale valik väga väikene ning hinnad päris kõrged.


Great Ocean Road on ligi 250 km pikkune tee, mis kulgeb rannikuäärt mööda ning pakub suurel hulgal silmailu. Lõpuks ometi õnnestus mul ära näha ka looduses koaalad. Nad on ikka nii nunnud, et hea meelega võtaks ühe koju kaisuloomaks kaasa. Kuna nad enamus päevast magavad, siis suuremat osa õnnestuski kusagil puuladvas tukkumas näha.


Kui Austraalia lõunarannikule asja, siis tasub kindlasti antud trip ette võtta. Väike ettevaatusabinõu, mida igaks juhuks soovitaks, on osta kaasa Travicalm tabletid. Mul läks suurest tiirutamisest vahepeal lihtsalt süda pahaks, kuna tee on nagu uss mis vinka vonka üles alla läheb.


No comments:

Post a Comment