Thursday, November 18, 2010

Singapur


Pikka juttu ei hakka kirjutama, lisan parem mõned pildid. Meie puhkusest ja seikluse algusest on juba nii kaua aega möödas, et päris piinlik nii hilja miskit ülesse panna. Lühidalt käisime 2 nädalat ringreisil Singapur -> lõuna Malaisia -> Singapur -> Bali -> Singapur ja tagasi Darwini. Kuna lennupiletid on Põhja-Austraaliast tihtipeale soodsamad ümberistumisega Singapuris, siis tasub alati ka seda varianti kaaluda.


Aasia mõistes on tegemist üsna kalli riigiga ning eelarve seega võib juba paariks päevaks üsna suureks osutuda. See oli üks põhjustest, miks otsustasime mõneks päevaks ka põhja Malaisiasse minna. Singapurist Malaisiasse saab väga soodsalt ja mugavalt. Ühistransport viib piirini ning passikontrollist läbinuna ootab juba uus buss teisel pool piiri. Liiklus on nende kahe riigi vahel väga tihe ning paljud kohalikud käivad tööl / koolis üle piiri igapäevaselt. Kokku läks transpordi peale meil Malaisias käigul ~40 krooni.


Foto: Laur Laanemaa

Hea toidu ja väärt šopingu sõpradele on Singapur kindlasti rõõmu valmistav koht. Linnas on mitmeid foodcourt'e, kus saab eriti sõbraliku hinna eest hästi süüa. Kõik n-ö putkad on varustatud märgistusega A, B või C, mis näitab hügieeni ja kvaliteedi taset, samas ka tähistuseta putkadest saab täiesti korralikke roogi. Ostsime ühest seesugusest kohast parti ~25 krooni eest ning ma arvan, et see oli parim mida ma eales saanud olen. Pildi peal ei näe just teab mis isuäratav välja :)



Singapur on modernne linnriik, kus kõikjal on närimiskumm keelatud, duriani viljaga on tema kesta ogalisuse ja sisu lõhna tõttu metroosse sisenemine keelatud jne. Samas on mitmete analoogsete reeglitega tagatud linna puhtus ja sümpaatsus. Inimesed on väga abivalmid ning sõbralikud ja üllatavalt paljud oskavad inglise keelt.



No comments:

Post a Comment